Turkcell’in 5 ilde gerçekleştirdiği hız testinde Samsun 394.45Mbps’ye ulaştı
4.5G’de rekoru Samsun kırdı
Turkcell, Marmara’da İstanbul, Doğu Anadolu’da Erzurum, Karadeniz’de Samsun, Akdeniz’de Adana, Ege’de ise İzmir’de düzenlediği eş zamanlı basın toplantıları ile 1 Nisan 2016 için hazır hale getirdiği 4.5G şebekesinitest etti. Toplantılarıİstanbul’dankoordine edenTurkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin 4 tarafına dağılan Turkcellgenel müdür yardımcılarına 4.5G ile bağlandı ve bu illerde gerçekleştirilen hız testlerini İstanbul’dan izledi.
Testlerde Erzurum 343.9, İstanbul 350.76, İzmir 336.64 Adana 329.94 Mbps hıza ulaşırken Samsun tüm Türkiye’nin rekorunu kırarak 394 Mbps hıza ulaştı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Samsun’u yakaladığı hızdan dolayı kutladı.
İSTANBUL – Geçen yıl Ağustos ayında yapılan 4.5G ihalesinde en yüksek bedeli ödeyerek en fazla frekansı alan Turkcell, bugün itibarıyla 4.5G’ye geçilmesi durumunda 81 ilde de sinyal verecek durumda olduğunu açıkladı. En fazla frekansı aldığı için en yüksek 4.5G hızını sunacak olan Turkcell, dün Türkiye’nin dört köşesinden İstanbul’a bağlanarak düzenlenen eş zamanlı basın toplantısında 4.5Gşebekesini test etti.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu testleri 4.5G ile canlı izledi
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun İstanbul’da, Genel Müdür Yardımcıları İlker Kuruöz’ün İzmir’de, Murat Erkan’ın Adana’da, İlter Terzioğlu’nun Samsun’da ve Murat Doğan Erden’in Erzurum’da eş zamanlı olarak düzenledikleri basın toplantıları 4.5G bağlantısı ile ortak toplantıya dönüştü. Türkiye’nin dört köşesindeki illere bağlanan Terzioğlu, yapılan hız testlerini canlı izledi.
Turkcell 81 ilde bugünden hazır
“Türkiye’nin 5 farklı şehrinde gerçekleştirilen 4.5G hız testleri başarıyla tamamlandıktan sonra bir açıklama yapanTurkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “4.5G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda ‘Türkiye’ye helal olsun’ demiştik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti; kimi zaman eksi 30 derecelere varan hava koşullarında, 3200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1.220.000 saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5 altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G’ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz. 4.5G şimdiden 81 ilimize hayırlı olsun. Bugün itibarıyla Türkiye’nin 81 iline, dört bir köşesine 4.5G sinyalini en yüksek hızda verebilecek durumdayız” diye konuştu.
26 Ağustos 2015’te gerçekleştirilen 4.5G ihalesindeKDV dahil 1 milyar 915 milyon Euro bedelle en fazla frekansı aldıklarını ifade eden Terzioğlu, “4.5G Türkiye için dönüm noktası. Biz frekans ihalesine bugünleri planlayarak girdik. Bu kadar parayı da Türkiye’ye en yüksek hızı verebilmek için ödedik. Bugün bu tabloyu görünce bir kez daha ne kadar doğru karar verdiğimizi görüyorum. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada; ticari olarak satılan akıllı telefonların sunduğu en yüksek hızı verebilecek operatör olmaktan gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.
Çalışmalar aralıksız sürecek
Altyapı çalışmalarının, 4.5G’nin başlayacağı 1 Nisan 2016’dan sonra da aralıksız süreceğinin altını çizen Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, amaçlarının fiber hızında mobil interneti tüm Turkcell abonelerine sunmak olduğunu belirterek, “Bugün 81 ilimizde 4.5G’yi verebilecek duruma geldiysek, bu başarıda en büyük pay sahada çalışan arkadaşlarımızındır. Bu kadar büyük bir coğrafyada kurduğumuz bu şebekenin dünyada bir benzeri daha yok. 1 Nisan’dan itibaren tüm Türkiye bu şebekenin farkını hissedecek. Gece-gündüz, kar-kış demeden engelleri aşan, Türkiye’nin dört bir tarafında harika bir iş çıkaran tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Samsun’a hayırlı olsun”
Samsun’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını kurduklarını belirterek, “Işık hızında internet Samsun’a hayırlı olsun. Işık hızında internet sayesinde Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da ekonomi gelişecek. İşyerlerinin cirosu ve istihdam artacak. Hem Samsun’un, hem Türkiye’nin geliri artacak” dedi.
Yeni meslekler ortaya çıkacak
4.5G’nin getireceği yenilikleri örnekleriyle açıklayan Terzioğlu, “Bu aslında dijital dönüşümün bir parçası. Hızlı internet eğitim sistemini, sağlık sistemini kökten değiştirecek. Altyapı ihtiyacını azaltacak. Örneğin, yeni okul ve derslik yapma ihtiyacı eskisi kadar olmayacak. Akıllı telefonun olduğu her yer sınıf olacak. Teknolojiye ayak uyduran işyerleri hem ciro istihdam olarak büyüyecek. Bugün bilmediğimiz yeni meslekler ortaya çıkacak. Bugün ilkokula giden çocukların yüzde 80’i şu anda bilmediğimiz meslekleri yapacak. Siparişlerinizi bir süre sonra kuryeler değil insansız hava araçları getirecek” diye konuştu.
4.5G ÇALIŞMASINDAN RAKAMLAR
Bugüne kadar yapılan kurulumlar için;
Kaç saat çalışıldı? 1.220.000 saat
Kaç km yol kat edildi? 790.000 km
En soğuk kaç derecede kurulum yapıldı? Eksi 30 derece (Ağrı Patnos)
Kurulum yapılan en yüksek nokta neresiydi? Hakkari – 3200 metre.ky:dengegazetesi.com.tr
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)