DIŞ HABERLER GÜNDEM

İRAN’DA TÜRK ADAY “MESUD PEZEŞKİYAN” CUMHURBAŞKANI OLDU

İRAN’DA TÜRK ADAY “MESUD PEZEŞKİYAN” CUMHURBAŞKANI OLDU

İran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini “TÜRK ADAY”Mesut pezeşkiyan kazandı.

SEÇİM SONRASI DÜRÜSTLÜK AÇIKLAMASI YAPTI

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada dürüstlük vurgusu yaptı. Pezeşkiyan, “Seçim sürecinde asla yalan vaatlerde bulunmadım ve yerine getiremeyeceğim vaatlerde bulunmadım” ifadelerini kullandı.

HİÇ BİR ZAMAN YALAN VAADDE BULUNMADIM

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, seçim zaferi sonrası bugün başkent Tahran’da halk ve seçim merkezinin üyeleri ile bir araya geldi. Seçim sonrası ilk konuşmasını yapmak üzere Ayetullah Ruhullah Humeyni Türbesi’ne gelen Pezeşkiyan, türbe içerisinde askeri tören ile karşılandı. Karşılamanın ardından türbeyi ziyaret eden Pezeşkiyan’ı görmek isteyen halk yoğun izdiham oluşturdu. Pezeşkiyan yaptığı konuşmada kendisine oy veren herkese teşekkür ederek, “Sizin için her zaman dinleyici olacağım ve toplumun sorunlarını çözmeye çalışacağım. Bana oy veren veya vermeyen herkes benim gözümde eşit. Celili’ye oy veren vatandaşlara sesleniyorum şimdi İran için yoldaşlık vaktidir. Tüm İranlıların hizmetinde olacağım ve sizler için çalışacağım” ifadelerini kullandı.

ANNEM DE BABAM DA TÜRK

Eski bir Sağlık Bakanı ve kalp cerrahı olan Mesud Pezeşkiyan, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı oldu. Bir panelde kim olduğuna ilişkin soru üzerine”Evde çocuklarımla Farsça yerine Türkçe konuşuyorum. Annem de babam da Türk.TÜRK olmaktan gurur duyuyorum”ifadelerini kullanmıştır.samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL