BİLİM&TEKNİK

TÜRKİYE’NİN İLK MİLLİ ÜRETİM OTOMOTİV SINIFI KAMERASI ÜRETİME BAŞLADI

TÜRKİYE’NİN İLK MİLLİ ÜRETİM OTOMOTİV SINIFI KAMERASI ÜRETİME BAŞLADI

Türkiye nin ilk ve tek Kamera fabrikası Kocaeli Gebze bilişim vadisinde üretime geçti.

Türkiye’nin ilk kamera sistemleri üretim tesisi, Büyütech tarafından Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan Bilişim Vadisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın da katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye’nin ilk ve tek üreticisi olarak 350 bine yakın kamera üretmeyi başaran Büyütech, küresel oyuncu olmaya hazırlanıyor.

ODTÜ mezunu bilgisayar mühendisi Ömer Orkun Düztaş ve elektrik-elektronik mühendisi Alparslan Işıklı’nın ortaklığında 2011 yılında kurulan Büyütech, 2013 yılında Türkiye’nin endüstriyel alanda ilk akıllı kamerasını yaptı.

Bundan 3 yıl sonra savunma sanayisi ve son kullanıcı ürünleri alanında firmalara teknoloji sağlayıcı olarak kamera geliştirme çalışmalarına başlayan Büyütech, daha sonra stratejik bir karar vererek 2020’de otomotiv sektörüne odaklanma kararı aldı. “Trafik kazalarının olmadığı, bu kazalarda insanların ölmediği veya yaralanmadığı bir dünya yaratmak” için çözümler üretmeye yoğunlaşan şirket, Türkiye’nin ilk ve tek yerli, ileri teknoloji kamera tasarım ve üretim firması olarak faaliyet yürütüyor.Haberin Kaynağı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL